pondělí 12. května 2014

Exkurze do Plzně

Dne 29. 4. 2014 se žáci třídy E2.A a E3.A zúčastnili exkurze do firem Škoda Electric a.s. a Škoda Transportation a. s. v Plzni. Odjezd do Plzně smluvním autobusem byl  v 7:15 od metra Zličín (trasa B). Po příjezdu do města Plzně vystoupila první skupina žáků u firmy Škoda Electric a. s. a následně  druhá skupina žáků vystoupila u firmy Škoda Transportation a. s.

V těchto dvou firmách proběhly plánované odborné exkurze. Žáci si měli možnost podrobně prohlédnout technologii výroby a technické zázemí těchto firem. Žáky provázeli pracovníci obou firem, jako průvodci s odborným výkladem.  Exkurze trvaly dvě hodiny. Společnost ŠKODA TRANSPORTATION je přední evropský výrobce vozidel pro městskou a železniční dopravu, je dynamickou a rychle rostoucí společností s rozsáhlou tradicí výroby přesahující více než 150 let.

ŠKODA ELECTRIC je předním světovým výrobcem elektrických pohonů a trakčních motorů pro trolejbusy, tramvaje, lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, metro, důlní vozidla apod. a navazuje na dlouholetou tradici elektrotechnické výroby Škodových závodů v Plzni, která byla zahájena v roce 1901 v Elektrotechnickém závodě.

Po těchto dvou exkurzích nás všechny převezl smluvní autobus do Plzeňského pivovaru. Zde byl rezervován oběd. Po obědě v 13:30 hodin se žáci, podle zájmu, rozdělili do dvou skupin. Každá skupina měla souběžnou samostatnou prohlídku. První skupina absolvovala  prohlídku Plzeňského pivovaru Pilsner Urquell, včetně moderní stáčecí a plně automatizované linky a sklepů pivovaru Pilsner Urqell, druhá skupina si prohlédla historické podzemí města Plzně.


Po těchto exkurzích všichni žáci nasedli do autobusu, který čekal v areálu Plzeňského Pivovaru a všichni společně odjeli do Prahy k metru Zličín. Příjezd k metru trasa B Zličín byl v 16:30 hodin. Exkurze proběhla bez problémů a žákům se velmi líbila.

Petr Parýzek (školní rok 2013/2014)

Žádné komentáře:

Okomentovat