středa 18. března 2015

Medvěd, Orel a Svaz dvanácti hvězd

Byl jeden svět a tam Medvěd, Orel a Svaz dvanácti hvězd žil. Co si však jednoho dne ten velký huňatý medvěd neusmyslil?! Že prý jeho rusky mluvicí kolegové ze sousední země utlačováni jsou. Vzal tedy Medvěd rusko-ukrajinsky mluvící Krym na nemilost. Pomocí svého obyvatelstva Krym obsadil a pod jeho zbraněmi Krym se k Medvědovi ve svobodném hlasování připojil a celistvost s Ukrajinou navždy ztratil.

To se znelíbilo Svazu dvanácti hvězd a Orlovi ze zámoří. Medvěda kritikou plnou parou pokropili, avšak k jinému velkému činu se nezmohli!

Za tento čin sklízí doma Medvěd velkou slávu. Vrací se snad doba, kdy Medvěd velké území měl, tak velké, že ho řídit neuměl? Ne, to není možné! Doba je jiná! Jen člověk je stejný a jeho touha po moci a velkém území je věčná.

Mezi tím se velký převrat na Ukrajině stal. Lidi hnáni po svobodě a blahobytu svrhli svoji vládu, která Medvědovi nápomocná byla. Tu velký Medvěd se velmi urazil a své obyvatelstvo s tanky na hranicích s Ukrajinou postavil.

To už se na Medvěda ženou od Orla a Svazu sankce. Medvěd se však nezalekne a jen tlapou nad tím mávne.

Tu však na hranicích Medvědovi spojenci začnou tropit škodu. Prý oni tam dobrovolně zabíjejí a obsazují a k Medvědovi se přidat chtějí. Medvěd od toho však čenich rychle dává pryč. To on jen má na ně velký vliv.

A co se tu děje dnes? Kdysi velcí bratři se zabíjejí a dohody sepisují, aby nastal mír a skončil ten běs!

Antonín Kroupa, I3.C

Žádné komentáře:

Okomentovat