úterý 5. dubna 2016

Matematický klokan 2016

V pátek 18. března se na naší škole konala, během 5. a 6. vyučovací hodiny, soutěž Matematický klokan. Soutěž zaměřená nejen pro dobré matematiky či počtáře, ale také pro studenty s dobrým logickým myšlením, a také dobré tipaře.

Soutěže se zúčastnilo celkem 124 studentů, 91 v kategorii Junior a 33 v kategorii Student.

Pravidla Matematického klokana? Ve všech kategoriích mají studenti 24 úloh, především matematických a logických, přičemž vybírají vždy jednu z pěti možností, která je jim nabídnuta. Podle obtížnosti jsou úlohy rozděleny do třech skupin, kde za správnou odpověď získávají 3, 4 nebo 5 bodů, za špatnou odpověď se jim jeden bod strhává. Ihned na začátku získává každý soutěžící 24 bodů tak, aby studenti nedosahovali záporných výsledků. Maximálně lze získat 120 bodů. Doba na vypracování je v kategoriích Junior a Student, ve kterých se soutěží na naší škole, stejná, a to 75 minut.

Další informace, úplná pravidla a také zadání z minulých ročníků Matematického klokana můžete najít zde: http://www.matematickyklokan.net/

Nejúspěšnější řešitelé Matematického klokana 2016 na naší škole:
Kategorie Junior:
  • 1. místo: Jan Skalička, E1.A, 80 bodů
  • 2. místo: Michal Zelený, L2.D, 66 bodů
  • 3. místo: Tomáš Arazim, I1.D, 63 bodů

Kategorie Student:       
  • 1. místo: Jan Jukl, L4.D, 64 bodů
  • 2. místo: Luděk Kolanda, L3.D, 54 bodů
  • 3. místo: David Blažek, L3.D, 52 bodů

Tito nejúspěšnější řešitelé z každé kategorie, byli odměněni peněžitou částkou, financovanou z fondu SRPŠ.

Letošní ročník se dle mého názoru vydařil, i přes ne moc vysoké počty bodů. Doufám, že příští ročník bude ještě úspěšnější, a bude i více studentů, kteří si vyzkouší, jaké to je, zúčastnit se soutěže Matematický klokan.


Luděk Kolanda, L3.D

Žádné komentáře:

Okomentovat