pondělí 2. listopadu 2020

„Vodák“ 2020

Stejně jako každý rok uspořádala naše škola vodácký kurz, kde jinde než na řece Vltavě.

V sobotu 5. září se celá naše parta, včetně našich skvělých pedagogů, sešla ráno před školou, tady jsme společně vyčkali příjezdu autobusu, naložili jsme věci a vyrazili na dlouhou cestu do krásného jihočeského města Rožmberka nad Vltavou. Po cestě ještě nabíráme pana učitele Bláhu.


Hned po příjezdu do kempu stavíme stany a honem na suchý výcvik. Seznamujeme se s instruktory našeho kurzu, kteří nám vysvětlují zásady na vodě, ukazují nejlepší oděvy na vodu a nakonec to nejdůležitější, jak loď ovládat a hnát vpřed. Po suchém výcviku následuje zkouška na vodě, abychom byli připraveni na další den.


Ze začátku nám nebyla příroda příznivě nakloněna, a tak prvních pár dní bylo pod mrakem a po večerech jsme většinou zmokli. I přesto tu byl každodenní pokus o rozdělání ohně, ten se stal zábavnou podívanou pro všechny účastníky. Většinou se nám to nepovedlo, ale to nás nezastavilo a večer jsme si zpříjemnili hrou na kytaru a zpěvem. Ovšem usmálo se na nás štěstí a ve středu vysvitlo zlatavé slunce a zbytek týdne jsme strávili ještě v lepší náladě.


Na závěr, myslím, že kurz posílil naše osobnosti, dovolil nám sblížit se a začít více komunikovat s lidmi z ostatních tříd, se kterými se potkáváme jen letmo na chodbách školy. Zkrátka, strávili jsme fajn týden se skvělými lidmi a myslím že na „vodák“ budeme rádi a dlouho vzpomínat.

Jiří Khol, E2.A

Žádné komentáře:

Okomentovat