úterý 21. ledna 2014

Úspěch našich žáků v rámci Microsoft STC

Začátkem prosince minulého roku proběhl výběr studentů do pátého ročníku programu Studentského trenérského centra od společnosti Microsoft (zkráceně Microsoft STC).

Výběr proběhl ve třech kolech. Nominačního kola se mohli zúčastnit všichni středoškolští studenti a probíhalo formou on-line dotazníku. Vybraní studenti, kterým se podařilo projít nominačním kolem, se účastnili kola krajského, které se konalo v pátek 6. prosince 2013 na Smíchovské střední průmyslové škole. V rámci tohoto kola prošli studenti přijímacím pohovorem, při němž odbornou porotu zajímala studentova motivace k zapojení do programu, jeho znalosti ICT, anglického jazyka a další detaily.

Krajského kola se z naší školy účastnili 3 studenti: Veronika Vejmělková z L2.D, Pamela Čáslavová z I3.C a Richard Strnad z I4.C.

Odborná porota z přibližně 20ti zúčastněných vybrala 5 až 10 studentů v každém kraji, kteří postoupili do kola finálového. To se konalo v sídle Microsoftu dne 10. 12. 2013. Na místě bylo zajištěno občerstvení a možnost odreagování prostřednictvím několika herních konzolí. Dále zde byla možnost setkání se stávajícími studenty STC. Výběr proběhl dopoledne, kdy byli vždy studenti z konkrétního kraje odvedeni do jednotlivých místností, kde probíhaly pohovory.

Mezi celkově devíti výherci finálového kola se objevili i dva ze tří dříve jmenovaných studentů naší školy. Konkrétně Pamela Čáslavová z I3.C a Richard Strnad z I4.C.

Více informací o Studentských trenérských centrech najdete zde: http://www.microsoft.com/cze/education/students/STC/


Richard Strnad, I4.C (školní rok 2013/2014)

Žádné komentáře:

Okomentovat