středa 10. prosince 2014

Design Zdeňka Veverky

Pošmourného 28. listopadu se během 4. a 5. vyučovací hodiny konala přednáška pro studenty 1.–3. ročníku oboru technické lyceum se zaměřením na průmyslový design. Přednáška s názvem Proces v designu – design v procesu probíhala v odborné učebně 217, kterou studenti zcela zaplnili.

Přednášejícím byl zkušený designér Zdeněk Veverka, který působí na ZČU v Plzni jako odborný asistent na Ústavu umění a designu. Tento designér spolupracuje již mnoho let se známou českou firmou ETA. V současné době se stal jejím hlavním designérem. Společnost ETA má u nás dlouhou tradici. Již naše babičky používaly výrobky této značky.

Pan Veverka promítal prezentaci svých návrhů i finálních řešení výrobků a přitom vyprávěl o své práci. Dokonce s sebou přinesl několik výrobků, které sám navrhl, například tyčový mixér a napařovací žehličku. Design těchto předmětů nás zaujal.

Šíře prezentovaných návrhů byla značná, od lokomotivy a malotraktoru, přes zabezpečovací zařízení, osvětlení, po domácí a kuchyňské elektrospotřebiče.

Dozvěděli jsme se spoustu nových informací. Pan Veverka nám ochotně odpověděl na naše dotazy. Přednáška byla velmi zajímavá.

Veronika Baštová, L3.D
Martina Adámková

Žádné komentáře:

Okomentovat