úterý 1. listopadu 2016

Návštěva datového centra

V pátek 14. října 2016 jsme se zúčastnili exkurze v největším datovém centru společnosti TTC Teleport v České republice. Datacentrum je zároveň jedno z největších ve střední a východní Evropě. Před budovou jsme se sešli se sympatickým pánem, který nás provázel po celém areálu. Dozvěděli jsme se, že společnost je nejvýznamnější český poskytovatel kolokačních služeb. V prostorách společnosti vzniká přibližně 60 % veškerého českého internetového provozu. TTC Teleport poskytuje pro zákazníky hlavně housing (kolokace), což je umístění celého serveru v technologických prostorách. Můžete si pronajmout rack, pozice pro rack nebo třeba celý sál.



Celé prostory jsou velmi zabezpečené, měli jsme možnost si prohlédnout elektronický požární systém, stabilní hasicí zařízení, přístupový systém nebo třeba kamerový systém, který dokáže snímat obličeje lidí a dále s nimi pracovat. Všude je také připravena dodávka zálohované elektrické energie a chlazení v případě potřeby. Velmi přívětivé je, že společnost se snaží ke každému zákazníkovi přistupovat individuálně. Každý zákazník si sám může zvolit jaké technologie a technologické prostředí bude v budoucnu využívat. Exkurze se mi velmi líbila, pan průvodce nám vše vysvětloval velice pěkně.

Ondřej Štěrba, I4.B

1 komentář:

  1. Je pravda, že podobné budovy a insituce jsou vždycky velmi zajímavé. Já tam chodím docela rád. Kdysi jsem dělal měření doby dozvuku v jedné IT firmě a to byla fakt paráda. Všude samé moderní technologie, výkonné počítače, serverovny a hlavně super sympatičtí lidé, na kterých bylo vidět, že je to opravdu baví. Co více si přát? :)

    OdpovědětVymazat