úterý 14. listopadu 2017

Oblastní turnaj v pIšQworkách

V pondělí 6. 11. 2017 se jako každoročně konal další oblastní turnaj v pišqworkách zde na naší škole SPŠE V Úžlabině. V turnaji se objevilo celkem 9 týmů po 5 členech z 6 různých škol, které byly motivovány skvělou náladou a výbornou organizací vedoucích panem profesora Ryšánkem a panem Scheubreinem. Nálada byla z počátku velmi uvolněná, avšak s postupem času a možností lepšího umístění se tato nálada proměnila spíše v náladu napjatou.
První skupinová kola byla za námi a obě naše družstva už zjistila, že celkové výhry nebude jednoduché dosáhnout. I přes tyto obavy se obě naše skupiny úspěšně dostaly přes tato kola. Následovala vyřazovací kola (tzv. pavouk), kde se už hrálo o umístění v tomto turnaji. Zde členové naší druhé skupiny s názvem Piškvorkáři123456789, vedení kapitánem týmu Sergejem Kuroedovem, bohužel narazili kosou na kámen a ve tvrdé a zdlouhavé hře vypadli v souboji se skupinou GEKOM 1. Piškvorkáři123456789 tedy získali krásné 5. – 8. místo.

Naše druhá, úspěšnější skupina s názvem ÚŽLABINKA, v čele s kapitánkou Dominikou Rubešovou se však úspěšně probojovala až do finále, kde členové této skupiny křížkovali a kolečkovali až do posledního dechu proti již známé skupině GEKOM 1. Toto snažení plné dobré nálady, strategie, ale i nervozity jim nakonec vyneslo 2. místo v celkovém umístění. Skupině GEKOM 1 tedy patří veliké uznání a gratulace k výhře.


Celkové výsledky:
1. místo tým GEKOM 1 ve složení: Jáchym Trajhan (kapitán), Marek Bubeníček, Marek Schatz, Filip Sýkora, Ondra Kujal
2. místo tým ÚŽLABINKA ve složení: Dominika Rubešová (kapitánka), Marek Beneš, Matěj Šmíd, Filip Vacek, Ivan Valeš
3. místo tým Omská ve složení: Jakub Fanta (kapitán), Václav Hlinka, Radim Křesťan, Matěj Míšek, Michael Vondra

Myslím si, že mohu za všechny s jistotou říci, že na obě skupiny můžeme být hrdí. Za jejich týmové nasazení, které jim vyneslo taková krásná místa. Už teď doufáme, že příští rok budeme moci minimálně obhájit tato místa.

Vojtěch Svozil

Žádné komentáře:

Okomentovat