pátek 29. června 2018

Slavnostní předávání certifikátů CISCO

Dne 28. 6. 2018 se v učebně 111 uskutečnilo předávání odborných certifikátů z oblasti počítačového hardwaru a softwaru (certifikát IT Essentials) studentům 2. ročníků oboru Informační technologie a odborných certifikátů z oblasti počítačových sítí (certifikát CCNA1 – Introduction to Networks) studentům 3. ročníku oboru Informační technologie. Certifikát IT Essentials získalo celkem 27 žáků a certifikát CCNA 1 – Introduction to Networks celkem 17 žáků. Učivo pokrývající požadavky na udělení těchto se na škole vyučuje v rámci programu Cisco Networking Academy.


Absolventi kurzu IT Essentials získali a prokázali znalosti z oblasti hardwaru a softwaru počítače, základů počítačových sítí a zabezpečení. Dále získali znalosti a dovednosti z oblasti konfigurace a ovládání mobilních zařízení, komunikace se zákazníkem a řešení problémů vyskytujících se jak u počítačů, tak u mobilních zařízení.

Absolventi kurzu CCNA 1 – Introduction to Networks získali a prokázali znalosti a dovednosti z oblasti základů počítačových sítí, síťových protokolů, síťových modelů a v oblasti návrhu malých sítí včetně návrhu IP adresace pomocí protokolů IPv4 a IPv6. Absolventi tohoto kurzu jsou tak schopni vybudovat, nakonfigurovat a spravovat malou síť postavenou na síťových prvcích Cisco včetně analýzy síťového provozu.

David Čepička

1 komentář:

  1. Všem gratuluji! Myslím, že vývoj webových aplikací je obor, ve kterém postupně rozkvétá zlatá žíla. Ono se říká, že to již dlouho trvat nebude, ale na druhou stranu všude vidíme, jak stále IT firmy nabírají. Samozřejmě se tam více profiluje ta práce – už existuje i "IT dělník" ve smyslu správce sítě nebo někoho, kdo tahá kabely. Ale i tak má mzdu poměrně pěknou. ;-)

    OdpovědětVymazat