pondělí 18. června 2018

III. školní akademie: Úžlabina a stroj času

V úterý před Velikonocemi (27. března 2018) proběhla v Salesiánském divadle III. školní akademie s názvem Úžlabina a stroj času. Ze zkoušek a z představení máme řadu fotografií a videozáznam, které vám nyní můžeme předložit.

Z výběru fotografií vznikla také slideshow podbarvená hudbou, která v akademii zazněla živě. Komentář je připojen, takže kdo nemá čas na celé video, může se podívat alespoň na „akademii v kostce“ za 3,5 minuty.

Tématem letošního představení byla cesta dějinami „do pradávna a pak zase zpět“ (jak jsme zpívali v závěrečné písni). Hlavní rekvizitou byl proto stroj času. Ten vznikl na půdě školy: od nápadu přes návrh po technické zpracování (tj. samotnou výrobu ze dřeva, kovu a papíru), „designové“ doladění (polepení kobercem, tapetou a alobalem), osazení LED páskami a displayem, jeho naprogramování podle scénáře akademie a řízení z mobilního telefonu.

Na akademii se podílelo asi 60 studentů z různých tříd. Byli mezi nimi osvědčení divadelníci, ale také jsme objevili nové talenty. A velmi výrazně se letos podíleli prváci: mezi nimi byli šermíři i kouzelník, tanečnice i herci. I mezi vyučujícími jsme našli nové spolupracovníky.

Do příprav jsme dali maximum. Mnoho věcí se povedlo, někde se muselo improvizovat, ale vzniklé zádrhele byly úsměvné. Třeba ten s korunou Karla IV… Bude na co vzpomínat, protože jsme si i při pilné práci užili spoustu legrace. A já věřím, že ti, kteří si to letos zkusili, půjdou do akademie i příště.

O programu akademie by se dalo dlouze psát. Ale proč? Raději se podívejte na fotografie a video. Faktem ovšem je, že žádný záznam nenahradí atmosféru v hledišti. Takže pokud jste akademii letos prošvihli, můžete to napravit příští rok.

Téma Školní akademie 2019 už máme. Pracovní název je „L.“. Vy zatím můžete přemýšlet, o čem bude.

Miluše Moravcová

Žádné komentáře:

Okomentovat