neděle 3. února 2019

Lyžařský kurz 2019


Mezi oblíbené školní akce kromě adaptačního kurzu patří také lyžařský kurz. Jelikož naše škola patří mezi ty vzdělávací instituce, které nechtějí své svěřence o tuto radost připravit, tak i my jsme vyrazili za touto sportovní aktivitou.


Sešli jsme se vcelku hojném počtu po sobotním obědě u školy a společnými silami jsme do autobusu naložili nejen sebe, ale i veškerou batožinu a lyžařské vybavení. Odjeli jsme směr Kobylnice. Příjezd byl kolem páté hodiny, ubytovací zařízení cca 50 m od autobusu splnilo naše očekávání a po ubytování jsme se již těšili na první den na svahu.


V neděli ráno jsme vyrazili autobusem v osm hodin na sjezdovku na Hochficht. S počáteční opatrností jsme otestovali sjezdovky a proběhlo rozdělení do skupin 1 až 4 dle dovednosti každého lyžaře. Po té jsme již ve vytvořených skupinách sjížděli svahy hor a v odpoledních hodinách se navrátili do Penzionu Kobylnice. V pondělí jsme v již vytvořených oddílech opět nastoupili na bílé pláně a s podstatně větším sebevědomím prohlubovali své dovednosti a někteří z nás se dokonce pokoušeli i o carving. Bohužel nic nevyjde vždy na 100 %, a tak již v pondělí s námi náš jeden člen nemohl vyrazit na svah, neboť ho skolila chřipka.


V úterý byla změna a místo milovaného sjezdového lyžování jsme vyrazili na běžky. S vypětím všech sil jsme se probojovávali stopou a pomalu, ale jistě postupovali metr po metru do cíle. Odměnou za naše úsilí nám bylo odpolední koupání v nedalekém aquaparku a nákupy. K naší velké radosti jsme ve středu opět vyrazili na rakouské svahy a testovali své lyžařské dovednosti po následující dva dny.
V pátek nastal den odjezdu a tím i balení a vyklízení pokojů. Radostně, plni živých vzpomínek, jsme se okolo poledne vrátili domů.


Nyní, s odstupem několika dní, mohu směle prohlásit, že lyžařský výcvik byl super, prostředí nádherné a kolektiv výborný. Doufám, že i další akce, které nás v příštích letech čekají, budou stejně pohodové jako tato.

Přemek Hlavnička, I1.D

Žádné komentáře:

Okomentovat