pátek 15. února 2019

Robotiáda 2019

Dne 8. 2. 2019 se naše škola účastnila soutěže jménem Robotiáda. Celá soutěž se odehrávala v centru Vida, ve kterém je spousta interaktivních ukázek z fyziky. Soutěže jsme se účastnili tři v doprovodu pana učitele Hellebranda. Na soutěž, která se tento rok konala v Brně, jsme se vydali velmi brzo ráno. Už v 5:20 jsme se sešli na hlavním nádraží. I přes čtyřicetiminutové zpoždění jsme nakonec stihli zápis a technickou prohlídku robotů. Bylo zde mnoho disciplín. My jsme se zúčastnili tří z nich, a to konkrétně Sprintu, Záchrany medvěda a Čáry.



 
Nejlépe jsme se umístili v kategorii Sprint a s časem 5,05 vteřiny a 25. místem ze sta zúčastněných týmů. Naopak nejhůře jsme dopadli v záchraně medvěda, kde jsme sice měli velmi obstojně sestaveného robota, ale jeho ovládaní jsme trénovali pouze chvíli. Dále v Čáře, tedy sledování čáry pomocí autonomně řízeného robota, jsme skončili na prostředním 57. místě. I když se naše výsledky na první pohled mohou zdát průměrné, je potřeba zdůraznit, že konkurence byla opravdu na vysoké úrovni, a dokonce i mezinárodní.




Celé akce se zúčastnili i studenti a nadšenci ze Slovenska, Maďarska, Polska a Ukrajiny. Můj osobní dojem z celé soutěže je velmi pozitivní a někteří z nás, kteří byli na takové soutěži poprvé, získali nový zájem o robotiku.

Mikuláš Horák, E3.A

Žádné komentáře:

Okomentovat