čtvrtek 6. června 2019

Robotický den 2019

Robotický den je jedna ze dvou největších hobbyrobotických soutěží a přehlídek v ČR. Koná se tradičně v KCP pod záštitou MatFyz UK, letos se jednalo již o 16. ročník. Účast byla mezinárodní a bez omezení věku, soutěžilo se mnoha klasických robo-kategoriích. Naši žáci se zúčastnili dvou: Ketchup House a Freestyle.




V kategorii Ketchup House, kde má robot za úkol projet síť pozic a dopravit plechovky s kečupem na svou domácí čáru ve větším množství, než protivník, nezaznamenal stroj žáků Ňachaje a Raise velký úspěch. Na jejich obranu, do této náročné disciplíny bylo přihlášeno jen 8 týmů, většinou zkušení tvůrci a ostřílení matadoři podobných soutěží, kteří své roboty ladí již několik let. Z nich ale 3 soutěž vzdali a nedorazili vůbec, 1 robot byl z dílny KyR FEL a 2 roboti dílem zkušených dospělých nadšenců. Nicméně získali jsme alespoň cenné zkušenosti.



V kategorii Freestyle, kde lze prezentovat cokoliv z oblasti robotiky a kybernetiky, dosáhl velkého úspěchu model robodraka Silvron, který je konstrukcí našeho žáka Filipa Maška (I1B), s velkým přispěním Pavola Ňachaje (E3A) při oživení světelných efektů pomocí Arduina. Mezi 18 přihlášenými projekty zaujal největší množství návštěvníků a získal tak v hlasování v divácké anketě největší počet hlasů vůbec. Odnesl si pohár, diplom a titul „Vítěz divácké ankety“.




Petr Hellebrand

Žádné komentáře:

Okomentovat