čtvrtek 6. června 2019

Stretech 2019

Stretech je tradiční přehlídka středoškolské techniky, kde žáci technických škol napříč obory a celou republikou demonstrují své projekty. Vzhledem k menšímu množství použitelných DMP v letošním roce byla naše účast tentokrát méně zářivá, než v minulých letech, přesto měl náš stánek klasicky dobrou odezvu a zájemci o něj opět blokovali provoz na chodbě. Reprezentovali nás tři žáci se svými výtvory.

Jakub Marek (E2A) demonstroval svůj LED Matrix, projekt, který původně vznikl pro Scholu Pragensis k zobrazení loga školy, avšak autor jej od té doby stále inovuje. Možnost zahrát si na něm například hru prostřednictvím ovládání přes tablet zaujala mnoho návštěvníků.
 


Mikuláš Horák (E3A) úspěšně prezentoval Vokno Mk1, servem poháněné okno reagující na teplotu, kvalitu vzduchu a rychlost větru. To vzniklo ve spolupráci s Jakubem Hořenínem (I3D, toho času ale na zahraniční stáži) a dvěma kolegy z partnerské školy v Hamburku. Práce se totiž zrodila v rámci partnerské družby během projektu Heckaton. Svým rozsahem možná není tak velká, jako jiné projekty, vznikla však za pouhé 3 dny.



Aleš Herink (I4C) pak předvedl užaslým návštěvníkům svou hru „Divided Zero“ na které pracoval v rámci své maturitní práce a kterou dále zdokonaluje pro budoucí uvedení na trh.


Petr Hellebrand

Žádné komentáře:

Okomentovat