pátek 15. října 2021

Adaptační kurz 2021

Nastoupili jsme do školy a 8. září vyrazily všechny čtyři třídy prvního ročníku na adaptační seznamovací kurz. Konal se v areálu Garnataurus ve Vlastějovicích.


Měli jsme sraz v osm hodin ráno před školou, ale odjížděli autobusem se zpožděním až v deset hodin. Asi po hodině a půl jsme dorazili do cíle. Na místě jsme se seznámili s instruktory, kteří se o nás starali po celou dobu pobytu. Se spolužáky jsem se ještě moc neznal, ale přesto jsme se dokázali rozdělit do skupin po pěti nebo šesti a ubytovali jsme se. Náš pokoj se nacházel v hlavní budově, což bylo praktické, protože jsme to měli blízko do jídelny i umýváren. Po celou dobu pobytu nám kuchařky v jídelně vařily dobrá jídla a za sebe mohu říci, že jsem byl spokojený.


Po celý den jsme měli zajištěný program, který se skládal z kolektivních her, komunikačních aktivit a vzájemného poznávání se. Vyzkoušeli jsme si lezení po nízkých překážkách v lanovém parku či stavění voru. Program se mi moc líbil, protože jsme se každý představil, něco málo o sobě řekl, takže jsme se o trochu více poznali. Podařilo se mi zapamatovat i jména většiny spolužáků.



Rád bych zmínil stavění voru, což bylo zábavné i poučné. Poté, co jsme vor sestavili, jsme na něj všichni z naší třídy nasedli a pokusili se s ním vyjet na řeku. Po chvíli jsme se začali potápět, ale vše dobře dopadlo. Dost jsme se u toho pobavili a také jsme se vykoupali. Kurz byl o to lepší, že nám celou dobu přálo počasí. Areál jsme opustili 10. září odpoledne v dobré náladě.

Adaptační kurz bych zhodnotil kladně. Poznal jsem nové učitele a spolužáky a určitě to bylo přínosem pro naši budoucí spolupráci.

Jakub Kysela, I1B

Žádné komentáře:

Okomentovat