pondělí 19. ledna 2015

Slavnostní předávání certifikátů ECDL 2014 a zvýšení akreditace střediska na Advanced

Ve středu 26. 11. 2014 od 14:30 hodin proběhla ve sborovně naší školy slavnostní akce, shrnující činnosti našeho střediska ECDL za druhý rok jeho existence.

Ing. Hons přivítal hosty a poté s ing. Suchánkovou prezentovali historii a výhody ECDL testování na naší škole:
  • shrnuli činnost střediska v druhém roce existence a zhodnotili úspěšnost testování našich žáků (přes 91 procent),
  • informovali o rozšíření svých testerských a hodnotitelských akreditací a tím i zvýšené nabídce střediska ECDL,
  • popsali způsob začlenění změněných sylabů (požadavků) a testování do výuky, včetně využití zpětné vazby z výsledků testů,
  • nastínili plány pro další rok.

Ing. Hons seznámil přítomné s e-learningovými materiály pro některé moduly ECDL Core, které vytvořil v rámci grantu z Celoměstských programů podpory vzdělávání na území hlavního města Prahy pro rok 2014 a které jsou zdarma dostupné na ecdl.uzlabina.cz.

Významný host akce, manažer kanceláře ECDL České republiky ing. Jiří Chábera poté předal ing. Tomáškové, pověřené řízením školy, certifikát o zvýšení akreditace střediska na ECDL Advanced, kterým se může pyšnit málokterá škola v republice. Ocenil činnost našeho střediska, zdůraznil nutnost stálého zdokonalování v ovládání počítače a význam ECDL testů pro uplatnění na trhu práce i v běžném životě, včetně výhod při studiu na vysokých školách.

Společně pak všichni jmenovaní předali certifikáty úspěšným studentům (za častého vtipného glosování ing. Cháberou). Po společném fotografování následovala neformální diskuse.

Věříme, že slavnostní předávání ECDL certifikátů se za rok bude zase opakovat a počet úspěšných žáků dále poroste.

Kompletní fotogalerie je k dispozici zde.

Lenka Suchánková

Žádné komentáře:

Okomentovat