čtvrtek 28. května 2015

Programátorská soutěž Baltie 2015 – umístění v krajském kole dne 5. 5. 2015

S programovacím jazykem Baltík (a jeho vizuálním vývojovým prostředím), který slouží pro osvojení si základů programování a programátorské logiky, jsme s paní profesorkou Suchánkovou pracovali celé první pololetí. Když jsme pak dostali možnost zúčastnit se soutěže v Baltíkovi, několik z nás se rozhodlo to zkusit.

Po splnění úloh domácího kola a poté školního kola, které zorganizovala prof. Suchánková dne 30. 3. 2015, byli dva nejúspěšnější řešitelé, Vojtěch Böhm a Dominik Kadera, vysláni reprezentovat školu v krajském kole, které se uskutečnilo na FZŠ Trávníčkova ve Stodůlkách.

Vyrazili jsme autobusem v jednu hodinu odpoledne od školy a vydali se na úmorně dlouhou cestou hromadnou dopravou na druhý konec Prahy. Dorazili jsme docela s předstihem, takže jsme se v pohodě usadili ve třídě a čekali na začátek soutěže. Nemohli jsme si přitom nevšimnout obří malby čaroděje Baltíka, která se hezky vyjímala hned u vchodových dveří a o kterou se s vámi musíme podělit.

Když byla soutěž zahájena, začal se nám odpočítávat čas a „odemknuly“ se nám úlohy k řešení. Zadání všech osmi soutěžních úloh bylo celkově velmi zajímavé. Po dvou hodinách soutěž skončila a my mohli jet domů.

Dominik Kadera, L1.D


Dodatek:

Vojtovi Böhmovi i Dominikovi Kaderovi děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Dominik Kadera se navíc v krajském kole Baltie 2015 umístil na krásném 2. místě a jeho celková 5. pozice v celorepublikovém srovnání krajských kol se stala důvodem k postupu do mezinárodního kola, které se chystá v červnu ve Varšavě! Gratulujeme – a moc držíme palce! 

Žádné komentáře:

Okomentovat