pátek 10. března 2017

Návštěva Justičního areálu Na Míčánkách

Dne 3. 3. 2017 navštívila třída L4.D s paní profesorkou PhDr. Yvettou Hádkovou Justiční areál Na Míčánkách v Praze 10. Sídlo zde mají obvodní soudy pro Prahu 4, 8, 9 a 10. My jsme byli na jednání Obvodního soudu pro Prahu 4. Hlavním účelem naší návštěvy bylo shlédnout několik soudních jednání a udělat si tak představu o tom, jak probíhá jednání u civilního soudu.


Soudní jednání, která jsme měli možnost sledovat, se týkala vyklizení bytu, nařízení výživného na dítě, na nerozvedenou manželku, zaplacení za pobyt na protialkoholní záchytné stanici a také rozhodnutí o sankci za neplacení povinného ručení.

Paní soudkyně se naší třídě ochotně věnovala, ať už šlo o vysvětlení případů, které se ten den projednávaly, tak o odpovídání na naše otázky, kterých nebylo málo. Týkaly se převážně soudnictví v České republice, rozsudků, ale i případů ze života. Za to patří paní soudkyni velké díky.


Myslím si, že pro všechny studenty z naší třídy byla návštěva u soudu velmi poučná a zajímavá. A to i přes to, že pouze ke dvěma jednáním se dostavily obě strany, žalobce i obžalovaný.


Luděk Kolanda, L4. D

Žádné komentáře:

Okomentovat