pátek 6. února 2015

Projektový den – „Animace v programu Flash“

Dne 27. 1. 2015 se žáci 9. A ZŠ Břečťanová společně s paní učitelkou Liškovou zúčastnili dalšího projektového dne na SPŠE Úžlabina. Tento projektový den byl zaměřený na tvorbu animací v programu Flash.

Nejdříve nás paní profesorka Suchánková seznámila s principem animace v programu Flash, potom nám přehrála několik ukázek, co vše je možné v programu Flash vytvořit.


Po přestávce přišli paní profesorce dva pomocníci, kteří zasahovali, když se vyskytl někde problém. Podle instrukcí paní profesorky, podle názorné ukázky na tabuli a písemného návodu jsme vytvořili míč, který se kutálel, kostku, která se otáčela. Míči jsme přidali i dráhu, podle které poskakoval. Jako další úkol jsme přidali vrtulníčku vrtuli a vrtulku, donutili jsme vrtulníček letět mezi stromy a přidali jsme mu tlačítka start a stop, na která reagoval. Jako poslední úkol jsme vytvořili krajinku se sluníčkem, které se kutálelo po obloze a změnilo se na měsíc.

Všichni jsme se velice snažili, odměnou za naši snahu jsou pěkné animované obrázky, které nám paní učitelka stáhla na flash disk.

Děkujeme za pěkné dopoledne.

Žáci 9.A ZŠ Břečťanová

Žádné komentáře:

Okomentovat