pátek 6. února 2015

Projektový den – „Slož si počítač“

Dne 26. 1. se 10 hochů z 9. A  a  9. B ZŠ Břečťanová s paní učitelkou Liškovou zúčastnilo projektového dne na SPŠE Úžlabina s názvem "Slož si počítač".

Nejdříve hoši vyplnili test o hardware na PC, po odeslání dostali ihned správné odpovědi a věděli, kde chybovali. Potom si s panem profesorem povídali o součástkách uvnitř počítačové skříně. Pan profesor nechal jednotlivé demontované komponenty kolovat. Potom vybavil hochy antistatickou podložkou a sadou k uzemnění a náramkem proti antistatickému náboji. Dále zapůjčil každému sadu šroubováků a postupně rozdával jednotlivé komponenty k osazení. Hoši pracovali podle pokynů – demontovali bočnice skříně, umístili základní desku, kterou vypodložili podložkami, potom přišroubovali harddisk, zacvakli grafickou kartu a vše propojili. Nakonec nasadili bočnice, dostali klávesnici a zdrojový kabel a pod zkušeným okem pana profesora počítač oživili.

Povedlo se všem počítač zprovoznit a najednou zjistili, jak jsou šikovní. Nakonec vše demontovali do původního stavu, pan profesor překontroloval všechny součástky a nářadí. Získané zkušenosti určitě využijí v dalším životě.

Děkujeme za příjemně a užitečně strávený den.

Hoši z 9. A a 9. B ZŠ Břečťanová

Žádné komentáře:

Okomentovat