pondělí 11. ledna 2016

Soutěž finanční gramotnost – školní kolo

V průběhu prvního pololetí se žáci 3. a 4. ročníků v hodinách ekonomiky zúčastnili celorepublikové soutěže finanční gramotnost mezi středními školami. Tato soutěž je již od roku 2009 zaštiťována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Soutěž testovala nejen odborné znalosti a vědomosti z předmětu ekonomika, ale také povědomí středoškoláků o finanční gramotnosti jako takové.  Mohli prokázat své dovednosti ze světa financí a také v oblasti, jak s financemi zacházet.

Finanční gramotnost testuje několik okruhů. Těmi okruhy jsou zejména informační, peněžní, rozpočtová a právní gramotnost, ale také i ochrana spotřebitele samotného. Žáci se mohli setkat nejen s výpočty úvěru, ale také s otázkami, kdy vybírali, který typ složenky je pro danou situaci vhodný nebo otázkami ohledně rodinného rozpočtu.

Z naší školy se školního kola zúčastnilo celkem pět tříd. Ovšem do okresního kola mohli postoupit jen ti, kteří obsadili ve vyhodnocování vrchní příčky žebříčku. Těmito výherci jsou Jan Jukl z L4.D, Vít Bednář z L3.D, Vasilevski Matěj z E3.A a pomyslnou bramborovou medaili získává Lukáš Cimr z I4.C. Výhercům gratulujeme a těšíme se na testování jejich dovedností v okresním a následně snad v krajském kole soutěže!

Libuše Čiháková

Žádné komentáře:

Okomentovat