úterý 3. května 2016

Výlet do iQLANDIE v Liberci

Dne 21. 4. 2016 jsme se vydali do iQLANDIE  v Liberci, společně se třídou L2.D. Sraz byl v 7:45 u školy a autobus pro nás přijel v osm hodin. Cesta byla dlouhá přibližně hodinu a půl, a tak většina z nás ještě dospávala.

Na celý areál o šesti podlažích jsme měli 3 hodiny, proto jsme si mohli vše projít naším vlastním tempem a poté si znovu projít expozice, které se nám nejvíce líbily.

Většinu z toho, co jsme si mohli vyzkoušet, jsme již znali z teoretické části, a tak vidět na živo, jak to funguje, byl opravdový zážitek. Mohli jsme vidět, jak určité jevy, o kterých jsme se někde něco doslechli, či jsme je viděli v televizi, probíhají a například jaké to je, když se o vás „opře“ vítr o rychlosti 80km/h a nebo jaké by to bylo projet se po Marsu.

A na závěr nesmíme opomenout „science show“, protože ta byla vskutku úžasná a to i přesto, že si myslela naše paní profesorka na chemii, že lektoři, co tu show prováděli, byli lehkomyslní. Asi tak ze všeho nejzajímavější byla ta část, když nám ukazovali, co se stane, když nalijeme do tekutého dusíku vařící vodu.

Rozhodně bych chtěl tuto exkurzi ještě někdy podniknout, jelikož je to naučné a člověk, nejen že přijde na jiné myšlenky a odpočine si, ale aniž by to tušil, tak se vlastně učí, jak nebo proč určité jevy probíhají.

iQLANDII vřele doporučuji i pro lidi co nemají rádi učení a moc se o takové to věci nezajímají. Je to vskutku zážitek pro každého člověka každého věku.

Jiří Černý, I1.B

Žádné komentáře:

Okomentovat