pondělí 5. prosince 2016

Hackathon Junior 2016

Šest žáků naší školy vytvořilo tým, který reprezentoval naši školu na celostátní soutěži Hackathon Junior 2016 (František Běhal, Vojtěch Böhm, David Baňař, Dominik Kadera, Matěj Šmíd a Jan Šoulák). Do Brna jsme dojeli dobře a v pohodě trefili na místo soutěže. Soutěžilo 15 týmů z celé ČR (Brno, Plzeň, Chomutov, Ostrava, Praha), všechny mají 6 členů.

Po oficiálním přivítání byla soutěž zahájena s tím, že soutěžící nesmí použít nic, co vytvořili dříve. Všichni mají své notebooky a od organizátorů mají k dispozici Anduina a jiné desky. Všechno musí vymyslet a realizovat na místě. Včetně toho, co vlastně konkrétně budou dělat. Každý tým sedí u svého stolu v jedné obrovské místnosti – sále a nesmí si odnášet práci na pokoj. Průběžně musí nahrávat dílčí výtvory na Github, aby organizátoři měli kontrolu. Pracovalo se velmi pilně.



Náš tým měl v průběhu pátku již část hotovou a vypadal v pohodě. Kluci si rozdělili práci a každý byl zabrán do té své části. Na projekt měli 24 hodin s tím, že mají k dispozici jídlo, pití,...

Hodiny na sále odkrajovaly z vymezeného 24 hodinového intervalu další a další díly. Jeden student šel spát kolem 22:00. Z našeho týmu ještě dva členové šli spát, tři zůstali a pokračují na projektu.


Naši kluci byli zlatí a pohodoví. Vůdčí osobností je tak nějak přirozeně Dominik Kadera, každý přispívá nějakou svoji částí, co umí, a i když vypadali fyzicky fakt hrozně, tak si to nepřipouštěli, neklesali na mysli a bušili do klávesnice o sto šest.


Veškerá dřina se vyplatila. Náš tým skončil na nádherném 2. místě. Třešničkovou na dortu se stala individuální cena pro Vojtěcha Böhma z L3.D. Celkové pořadí na stupní vítězů:

1. místo: SPŠ a VOŠ Chomutov
2. místo: SPŠE V Úžlabině
3. místo: SPŠSE a VOŠ, Masarykova 3, Liberec

Ivana Durdilová

Žádné komentáře:

Okomentovat