úterý 12. prosince 2017

Přednáška firmy Cortex

Ve čtvrtek 7. prosince se u nás ve škole v odpoledních hodinách v učebně 112 konala úvodní přednáška společnosti Cortex, která studentům třetího a čtvrtého ročníku se zaměřením na vývoj webových aplikací, nabídla možnost účastnění se workshopů, které chce od ledna u nás na škole pořádat.

Nejprve jsme byli seznámeni s tím, co je vlastně společnost zač a čím se zabývá. Pro nás zajímavou pracovní pozicí jsou programátoři, které je ochotna nabírat jak na dlouhodobé pracovní poměry, tak na brigády. A právě proto se rozhodla začít pořádat workshopy, na kterých bychom měli možnost osvěžit si základy psaní v jazyce PHP a následně je rozvinout. Celkově by workshop měl 10 lekcí, kde by každá trvala hodinu a půl. Postupně je tedy v plánu začít nejdříve na základech PHP, pak přidat objektově orientované programování v tomto jazyce, následně databázový framework Dibi a takto dále a dále rozvíjet naše znalosti.


Velkou výhodou je, že tuto možnost naučit se něco nového, nám dává přímo firma, která se vývojem zabývá, takže bychom se učili přesně to, co je dnes v praxi potřeba, co se využívá a jak se to dělá správně, což je velká výhoda, protože velkým bonusem pro každého programátora jsou jeho praktické zkušenosti, které nabíráme pořád, a nikdy jich není dost. V neposlední řadě je to možnost pro žáky třetího ročníku pro získání povinné praxe.

V závěru přišel malý shrnující testík, kterému oni říkali „Kalibrace“. Naším úkolem bylo během půl hodiny odpovědět na 51 otázek týkajících se právě PHP, MySQL a programování obecně. Některé otázky byly trošku záludné. Celkově na mě prezentace zapůsobila velmi příjemným dojmem a jsem rád, že nám škola dává možnost nabytí kromě teoretických znalostí i těchto praktických ve spolupráci s firmami, které se v oboru pohybují již značnou dobu.

Dominik Kadera, L4.D

Žádné komentáře:

Okomentovat