úterý 19. prosince 2017

Studentské prezidentské volby

V úterý 12. prosince proběhlo na naší škole první kolo studentských prezidentských voleb. Volební komise zůstala stejná jako u voleb do parlamentu, předsedou jsem byl já, dalšími členy moji spolužáci Míša Strnadová a Marek Tomčiak z L4.D a Kuba Rychlý z L1.E. Z řad profesorů s námi opět spolupracovala paní profesorka Kateřina Vospálková. Začínali jsme se zvoněním na první hodinu a třídy se nám ve volební místnosti střídaly po deseti až patnácti minutách podle připraveného harmonogramu. Všichni studenti měli právo dát svůj hlas jednomu z devíti kandidátů, které jsme po celou
dobu voleb promítali na tabuli.

Volby nám utíkaly celkem svižně, náladu nám nezkazily ani menší komplikace s hlasovacími lístky, které do školy dorazily až kolem jedenácté hodiny. Vánoční provoz České pošty tedy dosáhl i na nás. Nebylo to ale nic, s čím bychom si neporadili. Když nás pár minut před polednem opustila poslední třída, zahájili jsme sčítání hlasů. Během dne se nás několik profesorů a profesorek ptalo, kdy budou výsledky a říkali, že už jsou zvědaví. My byli také.

Sčítání už jsme měli nacvičené z předchozích voleb. Nejdřív spočítat všechny lístky – vyházet neplatné – roztřídit podle kandidátů – sečíst. Zbývalo sečtenými hlasy nakrmit naši osvědčenou excelovou tabulku a graf byl na světě. Uklidili jsme třídu, došli si na oběd a odeslali jsme hlasy na portál organizátora, tedy JSNS. Tím pro nás první kolo studentských voleb prezidenta skončilo. Na to, jak jsme jako škola volili, se můžete podívat v přiložené tabulce.


Dominik Kadera, L4.D

Žádné komentáře:

Okomentovat