čtvrtek 22. března 2018

Permanentní revoluce

Ve Veletržním paláci nás lektorka Lenka Kerdová „donutila“ být aktivní a samostatně něco dělat, čímž docílila, aby si většina lidí něco zapamatovala a nebyla to obyčejná „zívačka“, kdy se každých pět minut díváme na hodinky, kdy už bude konec.



Padly zajímavé otázky, které nám průvodkyně kladla, a sama přidala spoustu zajímavých informací. Skvělá je forma - kombinace interaktivní a komentované prohlídky. Bezvadný nápad je kombinace výtvarného umění a hudby, to se mi líbilo. Nadchla nás taky práce ve skupinách, tu jsme si docela užili. Mohli jsme vyjádřit svůj vlastní názor a taky hodně využít fantazii. Jsem rád, že nyní poznáme například impresionistický obraz, tušíme, kdy vznikl, jaké byly okolnosti jeho zrodu…



Zajímavé bylo zjištění, že všechny obrazy jsou originály, jsem pyšná, že máme u nás tak vzácné sbírky! Kdybych mohla, potřásla bych si rukou s panem Kramářem a poděkovala mu za jeho nadčasové ocenění obrazů, které sbírku nevyčíslitelné hodnoty tvoří.



Z mého pohledu nejlepší akce z oblasti umění, na které jsme kdy byli. Do budoucna více takových akcí!

Studenti L2.E 

Akce se zúčastnili také žáci I2C; foto a tvorba inspirovaná moderními uměleckými směry je k vidění na nástěnce ČJL ve 2. patře.

Žádné komentáře:

Okomentovat