úterý 30. dubna 2019

Girls Day 2019

Dne 25. 4. 2019 jsme se zúčastnily každoroční akce s názvem Girls Day. Jde o akci, jež je zaměřená na motivaci dívek do technických oborů. Cílem je především ukázat, že se v nich nemusí pohybovat jenom muži. Letos jsme se vydaly do firmy MSD, jedná se o farmaceutickou firmu rozšířenou po celém světě. My jsme byly seznámeny s její IT částí.

Program byl velmi zajímavý, ráno jsme si mohly poslechnout příběhy zdejších zaměstnankyň o tom, jak se dostaly do IT, ačkoliv měly vystudovaného něco naprosto jiného. Dále nám představily členy týmů UX (User Experience), Structured Experiments a Digital Channels/Automation a jejich práci.

 

Po obědě, který byl výtečný (a zcela zdarma!), jsme se zúčastnily dvou workshopů, jeden byl zaměřený na kódování a práci s ozoboty, na druhém jsme získaly rady, jak na storytelling. Musíme říct, že oboje bylo opravdu zajímavé a určitě se nám alespoň jeden v životě bude někdy hodit (všichni víme, jaký). A nakonec jsme získaly od studentky vysoké školy rady a tipy, jak na správný životopis a jak se chovat na pohovoru.



Musíme zdůraznit naprosto skvělý servis v podobě donutů, malých koblížků, ovoce a sendvičů. Celým dnem nás provázela moc milá Karina, která se opravdu starala o naše pohodlí a o to, abychom si to co nejvíce užily. Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na náš super doprovod – pana Ryšánka – a zároveň mu děkujeme za trpělivost a ochotu, že to tam s námi vydržel.

Velice jsme si to užily a těšíme se na další rok.

Beri a Šárka

Žádné komentáře:

Okomentovat