čtvrtek 21. března 2013

Soutěž Finanční gramotnost

V průběhu prosince 2012 se naše škola zúčastnila soutěže Finanční gramotnost, kterou již čtvrtým rokem vyhlašuje MŠMT. Ve školních kolech soutěžilo celkem 48 610 žáků z 804 škol z celé České republiky. Na naší škole se školního kola zúčastnili žáci prvních a čtvrtých ročníků. Celkem se na SPŠE V Úžlabině zúčastnilo školního kola 103 žáků.

Mezi šesti nejlepšími se umístili tito žáci (v pořadí od prvního do šestého místa): Vojtěch Mašek (I4.B), Josef Doškář (I4.B), Václav Poštolka (I1.C), Jiří Pátek (I1.B), Matěj Uchytil (I4.D) a Jiří Marek (I4.B). Tři zástupci z těchto žáků pak vytvořili školní tým pro okresní kolo soutěže.

Tým pro okresní kolo tvořili Josef Doškář, Matěj Uchytil a Jiří Marek. V okresním kole soutěže skončila naše škole na výborném třetím místě. Před námi se na Praze 10 umístila dvě gymnázia. Všechny střední odborné školy dokázal náš tým porazit. Srovnáme-li výsledky všech pražských škol, tak se naše škola umístila na šestém místě. Což je vzhledem k neekonomickému zaměření naší školy skvělý výsledek (náš tým porazil i většinu pražských obchodních akademií). Mezi středními průmyslovými školami byla naše škola nejlepší v Praze.

V celorepublikovém srovnání se naše škola umístila na 66. místě z 326 středních škol, které byly zařazeny do II. kategorie. Finanční gramotnost můžeme definovat jako soubor znalostí a dovedností, které člověku umožňují porozumět financím a správně s nimi zacházet v různých životních situacích. Na naší škole je finanční gramotnost vyučována a procvičována v předmětech ekonomika a matematika.

Všem žákům děkuji za účast v soutěži. Školnímu týmu pak gratuluji k výbornému umístění.

Lukáš Hons (školní rok 2012/2013)

Žádné komentáře:

Okomentovat