čtvrtek 27. března 2014

Maturitní ples 2014

Otevírají se dveře a do předsálí vinohradského Radiopaláce se návštěvníci valí jak sladká kaše z kouzelného hrnečku. Přes ohromné davy rodinných příslušníků i přátel a přes poněkud nevrlé šatnářky se propracováváme k tanečnímu sálu, kde se už dokončují poslední přípravy. Po levici i po pravici můžeme vidět s pečlivostí rozestavěné stoly a židle. Pro osvěžení vyprahlých hrdel zde jsou připraveny tři bary, které už jsou dávno v obležení studentů. Pro lepší výhled na parket se dá skvěle využít vrchní balkón.

Moderátor už si vynucuje pozornost zpočátku poněkud nesrozumitelnými zvuky do mikrofonu a začíná pomalu uvádět první ročníky. Nastává rychlý nácvik nástupů a ples může oficiálně začít.

Svůdně oděné tanečnice, které si nachystaly úvodní předtančení, upoutaly pozornost téměř všech kluků i mužů v sále. Pak se čtyři třídy 1. ročníku seřadí do kruhů, jsou ostužkovány a s úsměvem se vracejí zpět. A přichází na řadu "mazáci", čtvrté ročníky. Po seřazení do různých elipsovitých tvarů přichází na řadu šerpování, příjemná gratulace naší třídní a slavnostní přípitek. Tím je přijetí do společnosti dospělých formálně skoro u konce. Poslední je už jen tradiční sbírání příspěvků do plachty, do rytmu hraje Macklemore. Následuje sólo pro třídní, dárky, květiny, fotky… Pak se studenti rozutíkají do všech stran a začíná volná zábava – je zajímavé, že v tento okamžik se zvýšily tržby na baru.

Čas pomalu utíká a s přibližující se půlnocí se začínají odehrávat studenty připravená představení. Nejdříve jeden velice zvláštní černobílý tanec malé skupinky z I4.B, následuje opravdu unikátní dílo party z E4.A a nakonec vydařené roztleskávačky – kluci ze třídy I4.C. Do vzduchu vyletí barevné konfety, doprovází je hlasitý potlesk. Tím je program už prakticky vyčerpán, takže po úklidu nepořádku na parketu se všichni pomalu chystají na odchod do svých domovů. Pro velkou část studentů to ještě není konec – míří na afterparty do klubu PM. Večer to byl opravdu hezký, a já jen přeji studentům, aby si ho dlouho pamatovali a vzpomínali na něj v dobrém.

Kompletní fotogalerie z plesu je k dispozici zde.


Jakub Kuchař, I4.C (školní rok 2013/2014)

Žádné komentáře:

Okomentovat