středa 5. března 2014

Nové počítače v knihovně

Byla nebyla jedna střední škola a v té škole knihovna. Rozměrově sice nebyla rozlehlá, skrývala však překvapivě několik tisíc knih. To však nebylo vše! Pilní studenti v ní mohli o přestávkách a volných hodinách studovat odborné časopisy, nebo se sebevzdělávat na zdejších počítačích. Ti unavení výukou zde našli místo pro (nikoli věčný) odpočinek, v zimních dnech poskytovala knihovna útulek všem promrzlým, jimž byl povolen vstup do školy.

Jak čas utíkal, knihovna a celé její vybavení stárlo. Nejvíce to bylo znát na počítačích. Zpomalené tempo strojů nedostačovalo přáním uživatelů a nezřídka ani délkám přestávek. Studenti zvyklí na větší rychlost do knihovny přestali chodit a na klávesnice pomalu usedal prach.

Počátkem roku 2014 se však stalo něco, co málokdo čekal. Kde se vzal, tu se vzal kouzelník a přinesl s sebou pět nových a rychlých počítačů. Novinka se po škole šířila rychleji než samotná instalace strojů, což dokazuje, že myšlenka je rychlejší než světlo.

A protože pohádky mají vždy šťastný konec, i ta naše dopadla dobře. Přijďte se sami přesvědčit do školní knihovny. Otevírací doba je v tomto školním roce tři dny v týdnu (pondělí a pátek od 7:30 do 11:30 a čtvrtek od 10:00 do 14:30). Na viděnou se těší


Veronika Kucrová (školní rok 2013/2014)

P. S. Pro čtenáře máme spoustu novinek - např. první a druhou část prvního dílu George R. R. Martina Hry o trůny nebo Čtvrtou ruku od Johna Irvinga.

Žádné komentáře:

Okomentovat