středa 6. února 2013

PISQWORKY

Školní kolo

Jako na mnoha středních školách se i na naší škole konal turnaj v piškvorkách. Jakožto nadšenec logických deskových her jsem neváhal a přihlásil se k účasti na školní kolo. Ve školním kole bylo celkem 30 hráčů, kteří se přišli porvat o postupová místa. Bylo tedy utvořeno 6 skupin po 4 hráčích a jedna se 6 hráči. Ve skupině se hrálo systémem každý s každým na 2 vítězné hry. Po odehrání všech her ve skupině byli vybráni 2 nejúspěšnější z každé skupiny, kteří postoupili dále do "pavouka", a už bylo jasné, že všichni budou reprezentovat školu. O postup do finále byla asi doposud nejzajímavější hra dvou zatím neporažených hráčů Michala Nováka a Honzy Vráblíka. Po odehrání několika desítek tahů vyhrál Michal. Ve hře Romana Belčeva a Davida Matouška byl rychlý konec. Roman se přehlédl a David toho chytře využil a mohl se radovat z výhry. Finále skončilo docela rychle výhrou neporaženého Michala. Ve hře o 3. místo se také docela rychle radoval Honza.

Následně byly podle pořadí jednotlivců vytvořeny 3 týmy:
1. Five in a row (Michal Novák, David Matoušek, Jan Vráblík, Roman Belčev a Petr Kolbl)
2. The legendary team
3. Berušky.

Oblastní kolo

„Menší“ problém nastal tehdy, když oznámil David Matoušek, že ze zdravotních důvodů nemůže přijít. Musel se tedy hledat náhradník. Překvapivě nikomu se moc nechtělo, ale zachránila nás Eliška Neprašová, o které jsem věděl, že hraje docela dobře.

V tomto turnaji bylo celkem 17 týmů, z toho 3 z naší školy. Škoda byla, že všechny tři týmy se nalosovaly do jedné skupiny. Náš tým Fiwe in a row celkem snadno porazil všechny ostatní ze skupiny, a tak hladce postoupil do pavouka. Ostatní týmy z naší  školy bohužel takové štěstí neměly a vypadly. V pavouku se nám dařilo, a tak jsme se dostali až do finále. Tam jsme hráli s týmem Dream Team, ve kterém byl i český reprezentant v piškvorkách. Moc šancí jsme neměli, takže jsme prohráli 19:1. Druhé místo nám ale na postup stačilo.

Krajské kolo

Opět nastal problém, protože tentokrát nebylo dobře Elišce. Museli jsme tedy vzít druhého náhradníka Jie Lei Zhu, který hraje také velice dobře.

Do krajského kola postoupilo 16 týmů, takže opět 4 skupiny. Nalosování nám moc nevyšlo, protože jsme měli hrát s Dream Teamem, který nás porazil v oblastním kole, společně s Hell1 a ještě ŠtolaA, která vyhrála oblastní turnaj. Konkurence byla veliká, ale nevzdávali jsme se. První zápas proti ŠtoleA, který jsme až překvapivě snadno vyhráli. Další zápas byl proti Dream Teamu, který se na nás trochu povyšoval (hlavně kapitán). Naštěstí nám docela dobře vyšel los, kdo s kým bude hrát. Roman, který hrál proti kapitánovi byl bohužel bez šance, zato Honza uhrál cenné 4 body, takže skore bylo vyrovnané. Petr i Zhu remízovali, a tak to bylo na Michalovi, který 1. hru remízoval na čas. Tento zápas se trochu vyhrotil, když kapitán začal něco šeptat do ucha hrajícímu hráčovi, ale  přes to jsme vyhráli 11:9. Šťastní z výhry jsme se vrhli na tým Hell1, který jsme nakonec také porazili a postoupili jsme ze skupiny z 1. místa.

Bohužel v pavouku se nám moc nedařilo a hned 1. zápas s týmem Best of AG jsme, částečně i kvůli pravidlům, prohráli. Tento tým nakonec vyhrál celé krajské kolo.

Rád bych poděkoval všem hráčům za pěkné chvíle strávené na turnajích a za snahu, kterou projevili. Dále bych chtěl poděkovat profesorkám Vavroušové a Lacinové, že nás do této soutěže přihlásily.

Jan Vráblík, I4.D (školní rok 2012/2013)

Žádné komentáře:

Okomentovat