středa 15. června 2016

Slavnostní zakončení Akademie programování 2016

V sobotu 11. 6. 2016 od 10:00 do 16:00 byl v prostorách pobočky firmy Microsoft oficiálně ukončen letošní ročník Akademie programování. Celkem se akce zúčastnilo kolem padesáti žáků a deseti učitelů ze středních i základních škol z celé republiky.

V 10 hodin se uskutečnilo oficiální zahájení. Organizátoři zhodnotili, jak se letošní ročník podařil, a nastínili, jak by bylo možné Akademii programování v dalších ročnících ještě vylepšit.

Následoval hlavní program. Pro žáky byla připravena zábavně-naučná soutěž na herních stanovištích, kde bylo možné programovat lego roboty, zúčastnit se různých workshopů nebo si zahrát nejlepší hry, které vytvořili studenti z celé České republiky. Na jednotlivých stanovištích žáci sbírali body a ti nejlepší byli v závěru dne odměněni cenou.

Z našich žáků se slavnostního zakončení Akademie programování zúčastnil Aleš Herink ze třídy I1.C.
Učitelé se mezitím zúčastnili přednášek a diskusí. Vyhodnocení a samotné zakončení dne proběhlo v 15:30 až 16.00 hodin. Všichni účastníci se mohli zúčastnit prohlídky budovy firmy Microsoft a pokochat se výhledem ze střechy.





Ivana Durdilová



Žádné komentáře:

Okomentovat