pondělí 20. června 2016

Toulky Prahou s Úžlabinou 2016

Dne 18. 5. 2016 jsme měli se třídou naplánovanou vycházku na Pražský hrad a do jeho okolí. Ráno v 9.00 byl sraz na zastávce Malostranská, odkud jsme šli po starých zámeckých schodech kolem Svatováclavské vinice k východní bráně Pražského hradu.











Po průchodu branou jsme pokračovali k Chrámu sv. Víta. Nahlédli jsme do Zlaté uličky, kterou jsme si nemohli prohlédnout, protože se nám nechtělo platit drahé vstupné, a zastavili jsme se u kašny, do které většina z nás hodila nějakou minci a něco si přála.

První delší zastávku jsme měli u Chrámu sv. Víta. Již před akcí jsme se rozdělili na čtyři skupiny a každá z těchto skupinek měla připravené povídání o nějaké části Hradu, o jeho historii, stavbě, významu apod. Naše skupinka měla zajímavosti právě o Chrámu sv. Víta.  Druhá skupinka měla připravené informace o Pražském hradu jako celku.

Pak následovala další místa a další skupinky se svým výkladem. Několika nádvořími Hradu jsme prošli k Jelenímu příkopu, o kterém nám pověděla třetí skupinka a podél příkopu jsme prošli krásnou zahradou až k Letohrádku královny Anny. Zajímavosti o letohrádku nám řekla čtvrtá skupinka. Nepotřebovali jsme ani průvodce, protože jsme měli svoje vlastní mapky a výklady byly pečlivě předem připraveny. Moc jsme si to společně užili a k dobré atmosféře přidalo i hezké počasí. Mně osobně se tato kulturní akce líbila, hodně mě zaujala a také jsme se hodně zasmáli i díky našim třídním vtipálkům Luboši Štichovi a Jakubu Jandákovi.





Třída I1.B
Ondřej Varga, I1.B

Žádné komentáře:

Okomentovat