neděle 14. října 2018

ÚŽLABINSKÉ PIŠQWORKY 2018

Stejně jako v předchozích letech, tak i tentokrát jsme pořádali školní turnaj v PIŠQWORKÁCH (více o soutěži na https://pisqworky.cz/). Letos se nám na turnaj dostavilo 15 kandidátů na post mistra školy. Proběhlo rychlé seznámení s pravidly a organizací. Všichni se zdáli dostatečně připraveni, tak jsme začali.


Nejdříve došlo k náhodnému rozdělení soutěžících do čtyř skupin, kde hrál každý s každým dvě hry. Za výhru bylo možno získat 2 body, za remízu 1 bod. V některých skupinách bylo dohráno rychle, v jiných se myšlenkové bitvy táhly donekonečna. Jak si každý jednotlivý soutěžící vedl, můžete posoudit podle následující tabulky.


Následně z každé skupiny postoupili do play-off dva nejlepší. Zde se již hrálo systémem eliminace, zvítězit mohl vždy jen jeden.

Do finálového souboje se nakonec probojoval Tomáš Tenkrát, který přehrál Michala Boháče, a loňský šampion Marek Beneš, který odrovnal v semifinále Ivana Valeše. Oba finalisté porovnali síly a během několika málo minut bylo rozhodnuto. Marek Beneš se opět postavil na stupně vítězů nejvýše a obhájil tak svůj titul mistra školy.

Na opačné straně místnosti se hrál ještě zápas o 3. místo, kde se Michal Boháč ze své předchozí prohry vzpamatoval a po velmi dlouhé bitvě nakonec porazil svého soupeře Ivana Valeše.


Všem výhercům gratulujeme, doufáme, že i ti, kteří nevyhráli, se dobře bavili, a doufáme, že se s nimi potkáme i příští rok.


A nyní se již naši soutěžící připravují na střet v oblastním kole, které se bude konat u nás ve škole 9. listopadu. Budeme jim držet palce, aby odsud postoupili do krajského kola. O jejich výsledcích vás budeme informovat v dalším článku.

Dennis Ryšánek

Žádné komentáře:

Okomentovat