pátek 16. listopadu 2018

Oblastní turnaj – pIšQworky 2018

Dne 9. listopadu se na naší škole, stejně jako v minulých letech, konalo oblastní kolo turnaje v pIšQworkách. Celkem přišlo 13 týmů, tři týmy z naší Úžlabinky – Pisqmástři, Suchaři a stejně jako minulý rok Piškvorkáři123456789. Ostatní týmy byly z různých pražských škol, například z Gymnázia Elišky Krásnohorské či Křesťanského gymnázia. Organizačně soutěž zajišťovala společnost Student Cyber Games, ale žáci a učitelé naší školy se na organizaci také podíleli, především pan učitel Ryšánek a paní učitelka Lacinová.


Po tom, co se všichni účastníci, kteří postoupili ze školních kol, shromáždili v učebnách 201 a 202, byla vysvětlena pravidla a obdrželi jsme dodatečné informace o soutěži a tzv. Prezentiádě, která bude začínat 14. ledna příštího roku. Co se týče pravidel, byl nám vysvětlen postup SWAP1, což je speciální začátek duelu v pIšQworkách, kdy nakreslíte dva stejné symboly a jeden rozdílný. Protivník si jeden typ symbolu vybere. Hráč s menším počtem symbolů na hracím poli začíná. Dále existuje ještě SWAP2, to je trochu odlišný postup, ale na stejném principu. K němu jsme se však nedostali, jelikož se používá ve speciálních situacích nebo ve play-off, do kterého se dva z tří našich školních týmů ani nedostaly.


Naším nejúspěšnějším týmem byli Suchaři, kteří se umístili na krásném čtvrtém místě. Sice to není první, ale je to náš nejlepší školní tým a přeci jenom, si zaslouží potlesk. Piškvorkáři123456789, v čele se mnou jakožto kapitánem, a Pisqmástři, kteří byli méně úspěšní, bohužel nepostoupili do play-off.


Co se týče celkových výsledků, na prvním místě byli členové týmu Tláskalka Crew z Gymnázia Elišky Krásnhorské, kteří dostali zlatý pohár a deskovou postřehovou hru od Albi, Gobbit. Druhé místo obsadil tým s názvem Dobrej ledovej mega čaj z Gymnázia Omská. Ti už (bohužel) žádnou odměnu nedostali, ale postoupili do krajského kola spolu s prvním týmem. Třetí místo patřilo dalšímu týmu z Gymnázia Elišky Krásnohorské – GEKOM 1.

Sergey Kuroedov & Kačka Karásková


Odkazy

Žádné komentáře:

Okomentovat