úterý 5. listopadu 2019

Zájezd druhých ročníků do Anglie (2019)

1. den (13.10.):
Ve 13:15 jsme se sešli před školou a ve 13:45 vyrazili na cestu. V Plzni jsme nabrali naši průvodkini a pokračovali přes Německo, Belgii a Francii.

2. den (14.10.):
V brzkých hodinách (kolem 3:00) jsme dorazili na pasovou kontrolu ve Francii kousek od přístavu Calais a najeli na trajekt. Okolo 4:20 jsme se přeplavili přes La Manche a pokračovali naši cestu z přístavu Dover. V 7:00 jsme se vzbudili vedle O2 arény v Londýně a šli si prohlédnout památky Londýna. Viděli jsme např. The London Eye, Tower Bridge a MNOHO dalších památek. Odpoledne jsme se podívali i na stadion Arsenal. Po prohlídce jsme se rozešli do našich rodin, u kterých jsme strávili zbytek týdne.

3. den (15.10.):
Po následující 3 dny jsme měli dopoledne od 8:15 výuku angličtiny. Dnešní odpoledne jsme navštívili rodiště W. Shakespeara (Stratford nad Avonem) a kostel Holy Trinity Church.

4. den (16.10.):
Odpoledne jsme se podívali do továrny Jaguar, kde nám ukázali nový prototyp jejich auta a přednášeli nám jejich vize do budoucnosti firmy. Dozvěděli jsme se například o autonomních vozech a volantech, které budou fungovat jako smartphony.

5. den (17.10.):
Návštěva města Oxford. Navštívili jsme centrum, Christ Church College (předloha pro části Bradavic z Harryho Pottera) Bodlain Library a mnoho pastí na turisty.

6. den (18.10.):
Celý den jsme strávili v Londýně. Přijeli jsme k Greenwich a lodí jsme dopluli do centra. Prošli a viděli jsme ještě více míst, např.: Victoria Memorial, Buckinghamský palác nebo Trafalgar Square. Po dlouhé pauze jsme se stejnou cestou vrátili k autobusu a zamířili směrem domů.

7. den (19.10.):
Do Prahy jsme dojeli ve 13:00 a rozešli jsme se domů. A tak skončil náš výlet do Anglie.

Žádné komentáře:

Okomentovat