čtvrtek 11. dubna 2019

„L“ aneb LITERATURA PŘEVÁŽNĚ NEVÁŽNĚ

Školní akademie se letos konala již počtvrté. Na tom není už nic zvláštního, jsme na ni zvyklí. Novinkou ale bylo, že jsme hráli dvakrát. Pro studenty školy a pro veřejnost.

Byli jsme zvědaví, jak naše vystoupení přijmou hlavně studenti. Víme totiž, jak dobře jsou připraveni ke kritice všeho druhu. A téma letošní akademie – literatura – je pro průmyslovku poněkud riskantní.

Podle všeobecných reakcí soudím, že jsme si vedli dobře. V obou představeních. Mám z toho radost a ještě jednou děkuji všem zúčastněným za skvělou spolupráci.


Akademie je celoškolní záležitost a to je na ní to nejhezčí. Kdyby totiž autor neproměnil nápad ve scénář a herec ten scénář nezhmotnil pod vedením režiséra na jevišti, hudebník nedokreslil hudbou, osvětlovač nenasvítil a divák nevyslechl (a neocenil potleskem), pak by to všechno nemělo téměř žádný smysl.

Pokud jste nenašli čas nebo odvahu přidat se letos, můžete to zkusit příští rok. Téma školní akademie pro rok 2020 zní: „ÚPLNĚ OBYČEJNÝ DEN“. Těším se! Možná se uplatní i ty nápady, které se do letošního scénáře nevešly.

Miluše Moravcová 

Výběr fotografií z generálky a z představení pro studenty školy zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat